MIN BREDD ÄR MITT SIGNUM

Jag arbetar med visuell kommunikation i vid bemärkelse – processledning, grafisk form, illustration, identitet, konst, koncept och inredning.

BAKGRUND OCH ARBETE

I grunden har jag en kommunikatörsutbildning – fil kand-examen med tyngdpunkt i medie- och kommunikationsvetenskap från Lunds Universitet, inkluderat sociologi, juridik, filosofi, ekonomi och vetenskaplig teori. Mitt examensarbete om Virtual Reality och Internet -94 var mer än nytt då men börjar komma ikapp.
Mitt målande och fria bildskapande har under de senaste 15 åren präglat mitt arbete som formgivare och ger stor frihet och inspiration inom mina olika arbetsfält. Som fri bildkonstnär och designer skapar jag mönster och bilder för tapet, textil, mattor och artprints. Bredden mellan det egna skapandet och formkoncept på uppdrag ger en variation i mitt arbete som jag är väldigt glad över. Det blir även ett extra värde för mina kunder.
Vidareutbildning har under hand följt, inom visuell kommunikation, grafisk form, illustration, måleri och konst på Beckmans School of Design (kvällsskola och kortare workshops) och på Berghs school of Communication (grafisk form och projektledning) samt hos konstnär.

Som projektledare och processledare har jag verkat i uppdrag med stor bredd. Spännvidden i mitt erbjudandet mellan strategi, processledning och handfast formgivning kan vara svårsmält. Min övertygelse är dock att den bredden ger fördelar för alla inblandade.

Sedan 2009 har jag utifrån ateljén i Gustavsbergs hamn arbetat med fri bildkonst och designuppdrag, varvat med konsultarbete ute hos kunderna. Omväxling ger förnyelse!

 

LEDORD

HJÄRTA – Jag använder min kompetens till att arbeta hållbart och med hjärta.
HUMOR – Att se humor i situationer och anta nya vinklar ger ofta positiv effekt och djupare engagemang.
FINESS – Med en genomtänkt idé och strategi bär det sig hela vägen.

Processledning

Projektledning har varit en naturlig del av mitt yrkesliv. Att leda processer är att lägga ett mänskligt och kommunikativt perspektiv på hela ledandet.
Exempel

Hållbara möten

Hållbart kan vara helt pragmatiskt. Ett möte med tanke om syfte och tydlig ram samt konkret utfall är ju alltid väldigt bra. Liksom att möten där allas perspektiv och individuella specialiteter får plats blir de mest fruktbara. De båda parametrarna vill jag ha med!

Kraften i trams

Jag påstår mig veta att de bästa lösningarna eller tankarna kommer när vi tillåter oss ett mått av trams. Det tar bort låsta positioner och ska inte förväxlas med ovidkommande sidospår.
Exempel

Samskapande

Det kommer intressanta saker ur det vi skapat tillsammans. Något som ingen visste fanns och som mynnar ur ett gemensamt tänkande samt delade eller odelade erfarenheter. Det vill jag undersöka mer!
Exempel

Hitta nycklarna

Att ställa frågor, de rätta frågorna i olika skeden av en process – det är en av nycklarna till rätt energi, fokus och riktning. Att försätta oss i annorlunda situationer eller uppgifter är också nycklar till nya bra beslut och samsyn.

Det digitala och jag

Det digitala har följt mig sedan mitten av 90-talet – från Ex-jobb om Virtual Reality till webbutveckling, interaktionsdesign och gränssnittsdesign med kundresa i fokus.
Fler exempel kommer