MIN BREDD ÄR MITT SIGNUM

Jag arbetar med utveckling och kommunikation i vid bemärkelse; processledning, användarupplevelse, visuell identiet, illustration, designkoncept och inredning.

Därtill fritt bildskapande och måleri.

BAKGRUND OCH ERFARENHETER

I grunden har jag en fil kand-examen i kommunikation från Lunds Universitet, med tyngdpunkt i medie- och kommunikationsvetenskap, i kombination sociologi, juridik, filosofi, ekonomi och vetenskaplig teori.

Som projekt- och processledare har jag verkat i uppdrag med stor bredd.
Spännvidden i mitt erbjudandet från strategi, processledning och operativ projektledning till workshopdesign, identitet- och kommunikationsplan, UX-ledning och handfast formgivning ger fördelar för alla inblandade. Jag kan gå in i hela eller delar av ett uppdrag.

OM HÅLLBARHET OCH PROCESSER
I mina senaste uppdrag har drivkraft för process, samverkan, identitet, och användarupplevelse spelat stor roll. Jag har verkat i skärningspunkten samhällsutveckling, hållbarhet, koncept och innehåll. Kommunikation och utveckling av program och verksamhet där kultur, konst, stad och näringsliv samverkar är där jag vill vara. Jag har använt berättande genom samtalsintervjuer och film som del i den kommunikativa plattformen, ett starkt verktyg för att illustrera behov och vision.
OM KONST OCH DESIGN
Mitt måleri och fria bildskapande har under de senaste 15-20 åren präglat mitt arbete som formgivare och ger stor frihet och inspiration. Som fri bildkonstnär ställer jag ut måleri och som formgivare skapar jag mönster och bilder för tapet, textil, mattor och artprints, alltid baserat på måleriet.
Bredden mellan det egna fria konst- och bildskapandet och ena sidan och design- och formkoncept på uppdrag av kund och andra sidan, ger en variation i mitt arbete som är väldigt tillfredställande. Men det ger även ett extra värde för mina kunder.
Vidareutbildning har under hand följt, inom visuell kommunikation, grafisk form, illustration, måleri och konst. På Beckmans School of Design, kurs i visuell kommunikation och illustration samt konstnärliga workshops. På Berghs school of Communication, kurser i grafisk form och projektledning.
Jag har även genom åren målat hos textil- och bildkonstnär Inga Björstedt Vallåkra som gett vägledning i det konstnärliga. Min egen praktik, prövande och egna arbete är det som varit konstant. Sedan 2009 har jag arbetat utifrån studion i Gustavsbergs hamn gamla porslinsfabrik och varvat eget konstarbete med konsultuppdrag ute hos uppdragsgivare.
Omväxling ger utveckling!

LEDORD

HJÄRTA – Jag använder min kompetens till att arbeta mot hållbarhet i dess olika dimensioner.
HUMOR – Att se humorn och anta nya vinklar ger ofta annorlunda och fler perspektiv samt djupare engagemang.
FINESS – Med en genomtänkt idé och agilt arbetssätt bär det sig hela vägen och ger effekt.